Aanmelden Gastgezin

Dit is het aanmeldformulier voor gezinnen die interesse hebben om gastgezin te worden. 

Wij zijn een kleinschalige fokker. Bij ons zijn de doodles een onderdeel van het gezin. Ik vind het belangrijk dat elke doodle de aandacht en liefde krijgen die ze verdienen…


Wij kiezen bewust om te werken met gastgezinnen en willen zelf ook bewaken dat we onze eigen hondjes en de doodles die bij ons regelmatig komen logeren niks te kort komen. Om ervoor te zorgen dat de doodles die in een gastgezin opgroeien zich bij ons thuis senang voelen voor de periode dat ze bij ons thuis gaan bevallen komen ze voor ze zwanger mogen worden een paar nachtjes bij ons logeren.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het teefje zal net als zijn broertjes en zusjes naar hun nieuwe gezin gaan als ze omstreeks 8 weken zijn. Voor de fok selecteren wij de pups die uitblinken in karakter, schoonheid en gezondheid. De gastgezinnen krijgen dus het neusje van de zalm. Zij mogen zelf haar naam verzinnen. 

De gastgezinnen hoeven niet voor de pup te betalen en krijgen ook gratis het puppy pakket. In het uitgebreide puppy pakket ter waarde van €350 zitten alle Doodle benodigdheden voor de vachtverzorging, zoals een waterblazer, schaar, kam, borstel ect. Daarbij morgen ze ook een plexiglas puppy ren 6 maanden lenen.

Zodra de pup 12 maanden is ondergaat ze de gezondheidsonderzoeken en zal ik definitief beslissen of ik haar wil inzetten voor de fok. Deze kosten zijn voor mij als fokker.

Mocht zij geschikt blijken voor de fok, wat in de meeste gevallen gebeurt, zal zij maximaal 3 keer een nestje krijgen. Dit nestje krijgt zij bij ons in huis in onze woonkamer. Ze zal haar eerste date hebben rondom haar 2e verjaardag. Dat betekent dat zij dan ongeveer 9 weken bij ons zal verblijven (van ruim een week voor de bevalling totdat de pups naar de nieuwe baasjes gaan).

Uiteraard bent u van harte welkom om haar te bezoeken en haar kraamperiode te volgen. Na de 3 nestjes (waar tussen de nestjes minimaal een jaar moet zitten) gaat zij met pensioen. Dit betekent dat zij gesteriliseerd wordt, het eigendom wordt naar u overgedragen en ze zal de rest van haar leven als gezinshond bij u doorbrengen.

Alle kosten die met de fokkerij te maken hebben, inclusief de sterilisatie wanneer zij met pensioen gaat, zijn voor mij als fokker. De kosten die met de normale verzorging van de hond te maken hebben, zoals een verzekering, hondenvoer en vaccinaties, zijn voor u.

Wij zoeken gastgezinnen uit Berkel & Rodenrijs, Pijnacker, Bergschenhoek, Bleiswijk, Delfgauw of Zoetermeer. Wij willen haar graag elk kwartaal zien, zodat zij zich bij mij en onze twee honden zich vertrouwd voelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een fijne wandeling in het bos.

Het is voor mij belangrijk dat de motivatie van een gastgezin is dat ze het leuk vinden om het hele proces rondom de puppies leuk vinden. Deze hondjes worden o.a. verkocht aan gezinnen met hoog sensitieve gezinsleden, ook wordt er soms een hond verkocht om in de toekomst in te zetten als therapie hond. Jullie teefje maakt dus het verschil voor veel gezinnen. Hoe mooi dat jullie teefje hier onderdeel van gaat uitmaken zo veel gezinnen gelukkig te maken?! Daarbij is het meest belangrijk dat u behalve veel liefde te geven heeft ook genoeg tijd heeft met haar door te brengen. Deze gevoelige hondjes vinden het helemaal niet fijn om alleen te zijn.

Als u nog vragen heeft rondom het gastouderschap dan kunt u contact met mij opnemen.

We zoeken weer gastgezinnen!